KLAAS LANDMAN in het kort.....

Zanger / Liedjesschrijver

 

Oude levensliederen en eigen liedjes

Klaas Landman zong aanvankelijk (zichzelf begeleidend op knopaccordeon) oude levensliederen als "Aan de muur van 't oude kerkhof”, al snel aangevuld met eigen liedjes. Soms met een serieuze, soms met een tragi-komische inslag. Ook vertaalt hij liedjes.

Koffieconcerten, lezingen en andere optredens

Beide genres kwamen in 1980 aan bod in zijn programma  “Des Leevens Schaduwzij”, waarmee hij ondermeer koffieconcerten gaf.

Ook trad hij op bij diverse noordelijke kleinkunstfestivals en allerlei festiviteiten, zowel tussen de schuifdeuren, als in de noordelijke theaters.  In 1984 speelde en zong hij in het spraakmakende “Hoogspanning en Hartstocht”, dat zich in en buiten de NS-trein van Groningen naar Delfzijl afspeelde.

Nog steeds verzorgt hij met veel plezier af en toe korte optredens, lezingen en complete programma's

Dit met eigen begeleiding op de knop-accordeon, soms bijgestaan door een pianist, salontrio of combo. (en nu en dan ook orkestband)

Zie hiervoor AANBOD 2017/18

Radio

Bij de toenmalige omroep voor Groningen en Drenthe, Radio Noord, werkte hij veelvuldig mee aan programma’s als "Glaasje Cultura", "De Nieuwe Piepshow" en "Muziekmelange". Bij de laatste twee (live met publiek uitgezonden), was hij jarenlang vaste gast.

Voor deze omroep zong hij samen met Rika Dijkstra ook het jubileumlied bij het 50-jarig bestaan.Ook was hij met eigen liedjes te beluisteren voor de VARA-radio en in een literair programma van de VPRO.

Finaleplaatsen en internetprijs

In 1998 stond Klaas met 2 eigen liedjes in de finale van het Noord Nederlands Liedjes Festival. De laatste jaren treedt Klaas minder op, maar wel bereikte hij in 2011 de finale van het landelijke Ouderen Song Festival met “De Blanke Slavin” in het Nieuwe de la Mar Theater. In 2012 stond hij eveneens in de finale van dit festival, ditmaal in Koninklijk Theater Carré. Daar werd hij verblijd met de Internetprijs voor zijn vertolking van “Let me try again”.

CD-album  “In jou klinkt een lied” 2013

Op de dubbel-cd  “Opus 400” (1994) -ter gelegenheid van 400 jaar provincie Groningen- zong Klaas al twee liedjes van Driek van Wissen en Wouter de Koning

In 2013 verscheen zijn eigen CD-album  “In jou klinkt een lied” met 21 liedjes, waaronder een aantal van eigen hand en het  Groningstalige “Hail Gewoon n Laidje” voor hem geschreven door Lianne Abeln.

Iets beluisteren? klik op >  EVEN LUISTEREN?

VOOR UITGEBREIDERE INFORMATIE KLIK OP: > MEER OVER KLAAS